Food & Beverage Management
Inhoud van de cursus

De rol van horeca binnen golfclubs is de afgelopen tien jaar flink gegroeid. Voor veel clubs vormt food & beverage inmiddels een belangrijke bron van inkomsten en winst. In sommige gevallen compenseert het zelfs volledig voor teruglopende ledenaantallen en dalende greenfee-inkomsten.

Zelfs in het private ledensegment biedt een goed functionerend en winstgevend horecaconcept mogelijkheden om te investeren in de club – van het clubhuis tot aan de baan.

De nieuwe e-learningcursus Food & Beverage Management, geschreven door Steven Brown FBII – dé toonaangevende Britse expert op het gebied van food & beverage in golfclubs – behandelt alle essentiële thema’s om van jouw horeca-aanbod een krachtig onderdeel van de clubstrategie te maken. Gericht op beleving én rendement: een echte win-win.

Food 001.960x0
Aanmelden via Promote Golf
Inhoud van de cursus Food & Beverage Management (EN)
1. Your Food & Beverage Options
  • A Short History of Golf Club Food & Beverage
  • The In-House Catering Operations
  • The F&B Team
  • Franchising
2. Costs & Controls
  • Balancing the Tills & Float Levels
  • Industry Norms for Gross Margins
  • How to Cost a Food Dish
  • Staff Meals & Drinks
  • Supplier Deals & Prices Paid
  • Wages
  • Wastage Reports
3. Staff
  • The Selection Process
  • Job Descriptions
  • Staff Training
  • Getting the Unit Ready for Service
  • Merchandising the Shop Window
4. Industry Formulas
  • Key Industry Calculations

  • Gross Profit

  • Calculating a Gross Profit Margin

  • VAT Calculations

  • Set a Retail Price for a Gross Margin

  • Calculating Break-Even Point

5. Marketing
  • Identifying Your USP
  • Marketing Your F&B Operation
  • The SWOT Analysis
  • Customer Research
6. Stock 
  • Stock Ordering & ControlStock Taking & Results
Images 3
7. Additional Topics
  • Dealing with House Committees
  • Types of License
  • Members Discounts
  • Menu Engineering & Planning
  • Event Management