Producten en diensten van de NGF

Golfstart

Golfstart is het platform dat golfclubs en -banen en de beginnende golfer bij elkaar brengt. Golfstart geeft beginnende golfers een goede introductie en een duurzame start in de golfsport. Zet ook jouw aanbod op het platform!

GOLFGO

GOLFGO is het reserveringsplatform waar Nederlandse golfers eenvoudig en snel een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen. 
Meer lezen

GOLFMARKT rapportage

Golfclubs kunnen bij de NGF een lokale GolfMarkt-rapportage aanvragen. Zo'n rapportage geeft een club onder meer inzicht in de leeftijden van de eigen leden en het aantal golfers in de regio.
Meer lezen

Welcome to the club

Welcome to the club wordt de grootste marketingcampagne die de Nederlandse golfsport ooit heeft gezien. Als antwoord op de uitdagingen waar de Nederlandse golfsport al jaren tegenaan kijkt, waaronder een sterke vergrijzing en een ongewenste disbalans tussen mannelijke (68%) en vrouwelijke (32%) golfers.

Sportief Beleid

Sportief beleid gaat over de sportieve ambitie die iedere golfer heeft. Hoe speel je daar als golfclub of -baan op in en met welke activiteiten? Een goed sportief beleid zorgt voor succesbeleving en plezier waardoor een golfer langer verbonden blijft aan de sport en meer gaat spelen.

CADDIE

Caddie is het NGF-serviceportaal voor golfclubs, -banen en professionals: dé plek waar clubs, banen en alle andere golf-stakeholders informatie kunnen vinden over alles wat met de golfmarkt te maken heeft.
Meer lezen

Golfraak

GOLF RAAK! is het juniorprogramma van de NGF met als primaire doelstelling circa tienduizend kinderen per jaar in contact te brengen met golf. Dit gebeurt op de grootschalige evenementen die zijn gerelateerd aan sport en het basisonderwijs.
Meer lezen

Lidmaatschapsoptimalisatie

Alle informatie op een rij betreffende de ontwikkelingen rondom het onderzoek clublidmaatschappen.

NGF Verzekeringen

Sinds 2021 kunnen golfers zich verzekeren via NGF Verzekeringen. De NGF werkt hiervoor samen met Zeker in Sport, dé assurantietussenpersoon voor sportbonden. Golfers kunnen kiezen voor een reis- en annuleringsverzekering en/of een contributieverzekering.

Players 1st

Deze onderzoeksmethode geeft baaneigenaren en clubbesturen inzicht in wat leden en gastspelers beweegt.
Meer lezen

Open golfdagen

Het platform opengolfdag.nl is dé plek waar nieuwe golfers eenvoudig in hun eigen buurt hun eerste kennismaking met golf kunnen vinden en reserveren. Als club kun je door het hele jaar heen Open Golfdagen organiseren en promoten via het platform opengolfdag.nl.
Meer lezen

Stappenplan

De NGF heeft een nieuw stappenplan ontwikkeld dat bestaat uit drie fasen: Beginnen met golf, Beter golfen en Naar topgolf. De stappen zijn gegoten in drie aparte boekjes.