Scherm­afbeelding 2023 08 02 om 20.27.23
Opleidingsweekend 1 & 2 november 2024
Onderwerpen in hoofdlijnen

Door middel van een Enneagram wordt uitgelegd wat jouw eigen persoonlijke karakteristieken zijn met toebehorende kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ontwikkelingen.

Wat is AI en wat kan AI voor jou betekenen in de toekomst? 

Opleidingsweekend 1 & 2 november 
@ De Haarlemmermeersche Golfclub

 Het opleidingsweekend van 2024 zal plaatsvinden op de Haarlemmermeersche Golfclub en we overnachten in het nabijgelegen Courtyard by Marriot hotel, onderaan deze pagina vind je hierover meer informatie.

Op vrijdag wordt het Enneagram aan ons gepresenteerd door de Enneagram Academie en zaterdag ochtend krijgen we een lezing over AI van Renée van Holsteijn. Informatie over de Enneagram Academie en de AI-lezing vind je op deze pagina. 

Uiteraard zal er genoeg tijd zijn om met elkaar te sparren en ervaringen uit te wisselen buiten de geplande activiteiten om. Op zaterdagmiddag bestaat natuurlijk ook de gelegenheid gezamenlijk 9 holes te spelen op de Haarlemmermeersche Golfbaan!

De kosten van de opleidingsdagen worden jullie aangeboden door onze Vereniging van Golflcub Managers. De eigen bijdrage voor logies en ontbijt bedraagt €95,-, voor lunch en diner is dit €50,-. 

Aanmelden voor het opleidingsweekend

Programma 1 & 2 november 2024

Programma vrijdag

De vrijdag staat in het teken van de Enneagram Masterclass, die waardevolle inzichten in jezelf en anderen biedt, wat resulteert in een verbeterde teamdynamiek en succesvolle samenwerking.

Het Enneagram is een praktisch, hanteerbaar en dynamisch model voor zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling, voor samenwerking, communicatie en leiding te geven en wordt gegeven door de Enneagram Academie.

Na de masterclass dineren we gezamelijk in het nabijgelegen hotel. Er is tijd om te sparren over de gekregen masterclass en ervaringen uit te wisselen.

Programma zaterdag

Zaterdag ochtend volgen we een ruim 1 uur durende workshop door Renée van Holsteijn, zij is AI-spreker en maakt AI begrijpelijk aan de hand van praktische voorbeelden. Wat is AI? Termen als data, algoritme, (taal)model, GenAI, en LLM’s komen aan bod. We horen hoe we ons als mensen kunnen of moeten verhouden in een wereld waarin AI een grote rol gaat spelen.

Zaterdag middag bestaat de gelegenheid om een rondje t golfen op De Haarlemmermeersche Golfclub. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een rondje golf kijken we of het mogelijk is om hier een spelelement aan te hangen. 

Afsluitend organiseren we een borrel op De Haarlemmermeersche Golfclub.

Een masterclass in persoonlijke groei
Enneagram Academie

Het Enneagram
Het Enneagram is een eeuwenoud model. Maar tegelijkertijd is het zeer hedendaags dat in het Grieks letterlijk negen (Ennea) en figuur (grammos) betekent. Het Enneagram beschrijft negen basistypen van verschillende persoonlijkheidstypen. Volgens het model heeft iedereen in principe de beschikking over alle negen persoonlijkheidstypen, maar hanteert doorgaans iedereen een dominant persoonlijkheidstype.

De Masterclass
Tijdens de masterclass wordt het Enneagram gei╠łntroduceerd, samen met de verschillende Enneagramtypen. Vanuit deze negen persoonlijkheidstypen wordt uitgelegd wat jouw eigen persoonlijke karakteristieken zijn met je eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ontwikkelingen. Dit geeft zelfreflectie, zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Tevens geeft het inzicht in andere Enneagram-type persoonlijkheden en helpt het om naar jouw eigen team te kijken, wat kan leiden tot een verbeterde teamdynamiek en een effectievere samenwerking.

Tijdens de masterclass worden beeld- en woordtaal met elkaar  afgewisseld. Er wordt tijd besteed aan groepsoefeningen om (in)zicht te krijgen in de verschillende Enneagram typen. Interactie met de groep staat centraal tijdens de training, waarbij ingespeeld wordt op relevante vraagstukken en doelstellingen.

Trainers 
Hans Pluijms zal de rol van hoofdtrainer op zich nemen en Carita Sutherland zal als co-trainer en als coach fungeren. Beiden zijn internationaal gecertificeerde trainers in het Enneagram.

AI am the Future - lezing
Renée van Holsteijn

Renee 4

AI am the Future
Wat is AI? Hoe staat dit in verband met data, algoritmes, GenAI en LLM’s? Tijdens deze lezing worden deze vragen beantwoord en termen ontrafeld.

Daarnaast wordt er een blik geworpen op hoe we ons als mensen kunnen of moeten verhouden in een wereld waarin AI een grote rol gaat spelen. Een visie op de toekomst. Geïnspireerd door denkers als Yuval Noah Harari verkennen we de toekomst van werken in een AI-gedreven wereld. Welke skills worden of zijn inmiddels al cruciaal in deze toekomst?

Renee van Holsteijn
Haar tech-interesse bracht Renée al jaren op boeiende ontwikkelingen maar afgelopen jaar kreeg Renée de smaak écht te pakken en is ze volledig in AI gedoken. Na verschillende trainingen en cursussen heeft ze veel geleerd over de verschillende aspecten van AI; van machine en deep learning tot de ethiek en bias. “Mijn kennis en enthousiasme over ingewikkelde onderwerpen overbrengen is wat ik graag doe.” Schrijft ze op haar website. Ze verzekert ons dat we na haar lezing geen fronsen maar vrolijke gezichten zullen laten zien als het aankomt op AI!

426585217

Overnachting Courtyard by Marriot Amsterdam Airport  

Tijdens het tweedaagse opleidingsweekend overnachten we bij het zeer nabijgelegen Courtyard by Marriot Amsterdam Airport hotel. Er worden fietsen geregeld om vanaf de Haarlemmermeersche Golfclub door het Haarlemmermeersche Bos  in slechts 10 minuten naar het hotel te fietsen. 

De eigen bijdrage voor logies en ontbijt is €95,-, voor lunch en diner is er een eigen bijdrage van €50,-. De opleiding en overige kosten, zoals consumpties, worden door de VVGM betaald.